Prajitura cu ananas si nuca de cocos

de Tabita _ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 7453 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt (untul sa fie moale)
  • 50 g zahar
  • 2 oua (sa fie la temperatura camerei)
  • un varf de lingurita sare
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ananas din conserva sau proaspat (am folosit 1/2 conserva)
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 150 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si nuca de cocos:

Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).

Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.

Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.

Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).

Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.

Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.

Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.

Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.

Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.

Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.

Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.

Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Tabita _ 1

17.06.2013, 22:52

Sim0na si mie imi place. E foarte buna!

Raluca57 1

28.08.2013, 20:55

M-a tentat de cand am vazut-o. Am facut-o azi. F gustoasa. Dar stratul de cocos nu s-a inchegat; daca ma gandesc bine nici nu prea are din ce sa se inchege la atat cocos. Am folosit tava 27x15, stratul de cocos a iesit mai inalt decat blatul. Ce crezi ca n-a fost bine? Multumesc. Te rog, pe viitor, scrie si dimensiunea tavii.

Tabita _ 1

28.08.2013, 22:40

Draga Raluca, ma bucur ca ai incercat aceasta prajitura delicioasa.
Stratul de cocos este de fapt o crema.
Eu am folosit o tava de 25x25.
Daca te referi la faptul ca nu a crescut blatul, ouale trebuie sa nu fie la temperatura camerei, iar untul trebuie sa fie moale si rece.
Merci de atentionare, voi mentiona si dimensiunea tavii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura mozaic cu ananas (de post)